29-12-2014

IK TELDE MET HEM MEE

Nou zit ik al een minuut of vijf naar mijn scherm te kijken. De foto staat erop maar verder niets. Ik wil in ieder geval beginnen met de link naar dit blogje. Die schreef ik vorige week. Wat ik nu deel is eigenlijk een soort vervolg daar op.

Beetje somber
Ik was toen een beetje somber. Daarom schreef ik:

Iedereen om mij heen probeert gezelligheid te verspreiden. Dat probeer ik ook maar de pijn blijft. Het gemis brengt tranen in mijn ogen. Ik heb heimwee naar vroeger toen het nog niet zo complex was allemaal.


Uit de spiraal
Soms is het goed dat iemand je uit zo'n neerwaartse spiraal haalt. Je wegtrekt uit het negatieve. Je laat zien dat er naast de donkere kant nog heel veel moois te beleven valt. Dat deed mijn man. Hij wees me op een tekst uit psalm 103

           Loof de HEERE, mijn ziel, en vergeet niet een van Zijn weldaden.

Op de foto hierboven zie je een inkijkje op de zolder van mijn huis. Schaduwen op de schrootjeswand, een donkere vensterbank, stof, dode blaadjes aan een vetplant en een wazige witte wereld buiten. De focus ligt duidelijk naar binnen toe.

Andere kant op kijken
Mijn man zei: "Kijk nou ook eens de andere kant eens op. Vergeet geen van Zijn weldaden! Al de goede dingen die God ons geeft." En terwijl ik bij hem ging zitten, telde hij onze zegeningen. Ik telde mee in mijn hart. Het waren er een heleboel!


Knopjes vol belofte
Daarom deze foto erbij. Als ik wegkijk van mijn stoffige zolder, zie ik de robuuste eik aan de andere kant van mijn raam. Ik ontdek dat hij heel veel kleine knoppen heeft: vol verborgen leven! Die schitteren als kleine diamanten in het gouden zonlicht. Ze beloven een nieuwe lente!

Probeer het. 
Verleg deze week ook eens je focus. Vergeet niet één van Zijn weldaden!

Our spirits liken to the ground 
In the winters of our life 
We can't see the blessings 
When hardened by the strife 
Look up for the Son is coming 
Stirring your heart once more 
Don't shut out your soul 
From gifts He has in store. 

We can chose to stay in winter 
Missing blessings it brings 
Or we can find Christ's comfort 
And rest beneath His wings. 

Instead of dwelling on how far 
In life you have to go 
See how far you've come 
and let your spirit flow!

Danette Kettwich

12-12-2014

WAAR IS GOD ALS HET REGENT?

Regen en zuidwesterstorm. Code geel. Ik voelde me niet zo veilig op de fiets vandaag. Ik dacht: zo gaat het in het leven ook. Het is niet altijd mooi weer. Er zijn niet altijd zingende vogels. Soms vallen er net zoveel tranen als regendruppels op een stormachtige grijze dag. 

Later, weer lekker thuis, las ik: Waar is God als het regent. 
Hoe toepasselijk! 


Holley, de auteur van Schuilen bij God verzuchtte: Heer, kunt U mij laten zien dat U op dit (moeilijke) moment van mij houdt?

Opeens moest ik terugdenken aan een dag toen het onverwacht begon te stortregenen op het moment dat ik op school zat ... Toen ik het klaslokaal verliet, kon ik mijn ogen niet geloven. Mijn vriend Mark stond me op te wachten, met een glimlach op zijn gezicht en een paraplu in zijn hand. Hij was gekomen om me door de regen te vergezellen. Dicht naast Mark lopen was die dag natuurlijk het fijnste van de wandeling naar huis. Paraplu's zijn niet zo groot; en hoe dichter je bij elkaar loopt, hoe droger je blijft. Ik weet wat het is om zo hard mogelijk door een stortbui te rennen. Dat deed ik namelijke talloze keren. Maar als ik ervoor koos om onder Gods paraplu te lopen en Hem toeliet Zijn liefdevolle armen om me heen te slaan, waren dat de beste momenten van mijn reis.

IK WEET HET WEER!

Ik huil de laatste tijd vaak. Om mijn kinderen. Om de pijn van het los moeten laten. Waar is God als het regent? Waar is die Beschutting van de Allerhoogste dan? Waar moet ik heen met mijn pijn?Maar nu ik weet het weer! God wil niet alleen een God voor goede momenten voor mij zijn. God is in hoge mate een hulp gebleken in benauwdheden. 

Holley:
God wacht aan de deur van je hart om met je door de regen te lopen. Een weg waarvoor je zelf misschien niet had gekozen, maar die je nooit zult vergeten. Lopen onder Gods paraplu, onder Zijn bescherming, is niet hetzelfde als een wandeling in het park op een zonnige dag. Toch geeft het lopen onder Gods paraplu een zeker intimiteit waarnaar we op een dag verlangend terugkijken. We kennen allemaal wel mensen die zeggen: 'Ik ben blij dat die tijd voorbij is, maar soms mis ik de nabijheid van God zoals ik die toen ervoer.'

GEBROKEN

Een gebroken wereld. Dingen zijn niet zoals ze zouden moeten zijn. Relaties zo verstoord soms! Maar God verlangt ernaar iets moois te maken van mijn gebrokenheid. Hij wil mijn wonden genezen. God kan iets goeds doen met al die koude regen in mijn leven. 


Heb je nergens zin in omdat je alleen maar aan de storm in je leven kan denken, dan is dit boekje Schuilen bij God echt iets voor jou! Het is christelijk (maar niet belerend). Er staan veertig korte, bemoedigend stukjes voor mensen die zoeken naar houvast in moeilijke tijden.

01-12-2014

VERGETEN BREIWERK

Ja, ik doe het. Ik ruim een klein beetje de kamer van mijn dochter op. Ze moet het natuurlijk zelf doen maar ik ben op zoek naar een boek van de bibliotheek.

Vergeten project
Druk bezig vind ik opeens iets leuks, waar ik niet naar op zoek was. Het zit dik onder het stof en ik schud het een paar keer heen en weer. Grijze vlokken dwarrelden naar de vloer. Acht, dat is lang geleden! Vorig jaar begon mijn dochter eraan. Dit is een totaal vergeten project: het beginnetje van een sjaal.


Het doet me aan God denken. En aan mijn leven. Mijn 'innerlijke project' is zo onvolmaakt! Ik zou graag een perfect 'breiwerkje' voor Hem willen zijn. Er zitten vlekken op. Hier en daar heb ik steken laten vallen.

Mijn dochter zei: 'Maak jij het maar verder af, mam!' Soms is het goed om iets uit handen te geven. Aan God bijvoorbeeld.

Wentel je weg op de HEERE en vertrouw op Hem: Hij zal het maken.


Leg het broddelwerk van je leven in Zijn handen. De dingen waaronder je dreigt te bezwijken. Vertel Hem over de steken die je heb laten vallen. Over je zonden, je verkeerde keuzes. Vertrouw op Hem. Hij zal je zeker de weg wijzen en je helpen.


Mijn genade is genoeg 
Ik voel me rustig worden terwijl ik in God nabijheid ben. Ik ben kostbaar in Zijn ogen. Wat een groot wonder is dat. Hij heeft mij lief ondanks mijn imperfectie. Ik zegt tegen mezelf: Jij ben onvolmaakt maar Jezus' werk van krib tot kruis, dat is wat telt in Gods oog. Zijn genade is helemaal genoeg!

***

Misschien heb je zelf ook wel projecten liggen, die maar half af zijn. Gave plannen die je niet tot uitvoer bracht. Aspiraties die niet vervuld zijn. Laat je niet ontmoedigen. Het is goed dat je vol plannen zit. Maak gewoon een nieuwe lijst een neem daarop de dingen mee die jou zinvol lijken. Blaas een vergeten project nieuw leven in. Ik ga dit sjaaltje afbreien, denk ik.